Welkom bij Leimuiden Duurzaam | Om energie

Overstappen van stroomleverancier naar Leimuiden Duurzaam | Om is voor jou en ons voordelig. Groenste leverancier van Nederland Het Om | nieuwe energie collectief, bestaande uit ruim 60 lokale energiecoöperaties (waaronder Leimuiden Duurzaam | om), is herhaaldelijk uitgeroepen tot groenste leverancier van Nederland door organisaties als de Consumentenbond, WISE en Natuur & Milieu. Het collectief scoort daarin opnieuw een rapportcijfer 10 op de onderdelen investeringen, inkoop en levering. Om | nieuwe energie is niet de enige met dit cijfer, maar wel de enige landelijke leverancier zonder winstoogmerk. De winst komt namelijk ten goede aan de ontwikkeling van nieuwe duurzame projecten, ondersteund de aangesloten energie cooperaties en het structureel laag houden van de energietarieven voor bewoners. Kies ook voor groene energie met Leimuiden Duurzaam | om Energie besparen, en de overige energie zoveel mogelijk lokaal duurzaam opwekken. Op een coöperatieve, betaalbare manier. Leimuiden Duurzaam is een coöperatie die werkt zonder winstoogmerk, en de leden hebben het er voor het zeggen. Ben je al lid? Samen werken aan een schonere en gezondere toekomst. Thuis, in eigen buurt, wijk, dorp en op het platteland. Voor onszelf, en de generaties na ons, onze kinderen en kleinkinderen. Dat doen we graag voor, door en met iedereen in Leimuiden: particulieren, bedrijven en andere organisaties.
Onderzoek jouw persoonlijk kosten plaatje Onderzoek jouw persoonlijk kosten plaatje om  | nieuwe energie, uitgelegd om  | nieuwe energie, uitgelegd
meer informatie over Leimuiden Duurzaam | Om meer informatie over Leimuiden Duurzaam | Om
Andere ontwikkelingen

Welkom bij Leimuiden Duurzaam

Om in de komende jaren met de bewoners van Leimuiden op zoek te gaan naar de juiste invulling van de gewenste duurzaamheidsveranderingen, wat betreft energie, maar ook om de groenvoorziening te versterken en waar mogelijk de e- mobiliteit te stimuleren, is het Leimuiden Duurzaam Cooperatief u.a. opgericht. Maar ook VvE’s en bedrijven is gevraagd om hun aandeel in de Energie Transitie ter hand te nemen. Beiden willen wij helpen op de eerste stappen naar een meer duurzame leef en werkomgeving. Ons bureau is elke werkdag in de week bereikbaar telefoon: 0172 50 7176 of email: secretariaat@leimuidenduurzaam.nl Advies aan huis Wil je met een buurtbegeleider over mogelijkheden bij jou aan de keukentafel praten? Samen een woondossier invullen, isolatie mogelijkheden bespreken, maatregelen begroten en een plan opstellen. Of gedachten wisselen over het vervangen van de CV-ketel? Of de aanschaf van een warmtepomp of infraRood verwarming overwegen? Of de warmte afgifte verbeteren met vloerverwarming of radiator ventilatoren? Of de aanschaf van zonnepanelen? Vertel het ons en we maken een afspraak. Buurtbegeleiding wat is dat? In 2020 zijn een aantal buurtbegeleiders opgeleid, specifiek in de energietransitie problemathiek en hebben in hun direkte buurtje de eerste bewoners gesteund in het zoeken naar kleine energie besparende maatregelen en isolatie maatregelen. Een enkele bewoner ging reeds een stap verder en wilde eigen energie gaan produceren of dacht na over zijn of haar aanpak van een andere vorm van warmte voorziening. Buurtbegeleiders ondersteunen bewoners hierbij zoveel mogelijk. Lokaal opgewekte energie gebruiken Samen met tientallen andere lokale energie coöperaties vormen wij het groenste energiecollectief van Nederland: om | nieuwe energie. Door onze krachten te bundelen kunnen we als collectief 100% duurzame en lokale energie leveren in ons eigen dorp. Dat maakt dat we als collectief al 6 keer zijn uitgeroepen tot meest duurzame energieleverancier van Nederland. Samen zijn we om.
jouw persoonlijk kosten plaatje jouw persoonlijk kosten plaatje
Infocentrum Iedere bewoner, huurder of woningeigenaar, VvE-bestuurder of leidinggevende van een bedrijf in Leimuiden kan binnenlopen in ons Infocentrum aan de Acacialaan / Larikslaan 50 vanaf 16.00 uur. Voorlopig elke dinsdagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur. Maar ook op afspraak! Bel even met het secretariaat 0172 50 7176. Kom langs en laat je voorlichten! Uitleg over mogelijke kleine gas en stroom besparingen die mogelijk zijn. Informatie over vormen van isolatie, wat het kan opbrengen aan energie besparing. Ook geven we graag advies over andere warmte produktie vormen zoals InfraRood. Of een warmtepomp in plaats van de CV. Hierbij geven we graag aan welk warmte afgifte systeem (radiator, vloerverwarming en zo) goed kunnen samenwerken met welke warmtebron. Zelf stroom opwekken is meestal lonend. Samen stroom opwekken geeft een woning eigenaar de mogelijkheid om stroom op te wekken op een andere plaats.. Samen energie beheren is een gemeenschappelijk doel: Leimuiden op den duur energie neutraal.