Telefoon Bel ons: 0172 50 7176 Email: secretariaat@leimuidenduurzaam.nl
voor bewoners door bewoners
Elektrische oplossingen hybride warmtepompen met Cv Hybride warmtepompen worden aan de Cv installatie gekoppeld en assisteren in de warmtevraag. Een hybride warmtepomp zorgt een groot deel van het jaar voor de verwarming, maar hij is aangesloten op de al aanwezige Cv-ketel die bijspringt wanneer het nodig is. Dat is vooral handig in huizen die op koude dagen niet warm worden met de lage temperatuur verwarming van een warmtepomp. Uiteindelijk moet ook deze Cv-ketel een keer vervangen worden door bijvoorbeeld een tweede hybride warmtepomp. Onderstaand schema laat zien of een hybride warmtepomp voor jouw type huis doorgaans een goed idee is. Je komt er in 2 tot 4 stappen achter.

Elektrische oplossingen

Warmte Anders

Lucht/water-warmtepomp Als voorbeeld de Mitsubishi Ecodan 'Silent', een extra stille lucht/water-warmtepomp van bijvoorbeeld 8,5 kW haalt warmte uit de lucht, ook tijdens de nacht of op een koude winterdag. Deze warmte wordt via een warmtewisselaar afgegeven aan water, dat ofwel direct het huis kan verwarmen of indirect de warmte kan afgeven aan het warme tapwater. De buiten-unit van de warmtepomp kan opgehangen worden aan een gevel of in de tuin worden geplaatst en de binnenunit samen met boiler/buffervat vaak op de plek van de oude CV-installatie.
Water/water-warmtepomp Een water/water warmtepomp onttrekt warmte aan een open of gesloten waterreservoir. ‘Open’ betekent een meer, plas zoals de Braassem of een waterlaag in de grond. Deze techniek kan individueel per woning worden toegepast. Wanneer deze techniek voor een buurt of wijk wordt toegepast dan noemt men dat aquathermie. Een ‘gesloten’ waterreservoir is een buizenstelsel in de eigen grond. Maar ook op het eigen dak kan een watereservoir worden aangelegd, meestal onder zonnepanelen zodat gelijk eigen stroom wordt opgewekt..
Altijd Extra Energie voorziening nodig Waterpompen gebruiken stroom. De benodigde extra energie kan zelf opgewekt worden via eigen energie productie, bijvoorbeeld zonnepanelen of gewoon van de eigen stroomleverancier. Een aansluiting op het stroomnet blijft vrijwel altijd bestaan. Enerzijds als afvoer medium van teveel opgewekte eigen stroom op een moment op de dag of noodzakelijkwijs voor het opvragen van energie bij een tekort aan eigen stroom.