Telefoon Bel ons: 0172 50 7176 Email: secretariaat@leimuidenduurzaam.nl
Een Leimuidense Energie Gemeenschap Zelf de ‘prijs’ bepalen in je eigen leefomgeving door zoveel mogelijk zelf in je dorp stroom op te wekken en eigenlijk net zoveel als je nodig hebt. Op elk moment van de dag of de dag in het jaar. Het einddoel op termijn.
Eerste Local4Local cooperatie produceert! Eerste Local4Local cooperatie produceert! Siward Zomer, legt uit Siward Zomer, legt uit Duurzaam Twente Assen Duurzaam Twente Assen Samenwerkende Heerenveense Energiecoöperatie Samenwerkende Heerenveense Energiecoöperatie Local4Local Local4Local Voorbeeld nieuwbouw wijk Hooghkamer in Voorhout zelfvoorzienend Voorbeeld nieuwbouw wijk Hooghkamer in Voorhout zelfvoorzienend

Eigen Energie

Zonnepanelen op het eigen dak aanleggen Wil je zelf een bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2 uitstoot? Wil je zonnepanelen op je eigen dak? Van je spaargeld ontvang je voorlopig geen opbrengst.Je verdient een investering in je eigen zonnepanelen in 7-8 jaar terug. Hoe kan dat? Je bespaart op je eigen energierekening en verkoopt je overschot aan eigen zonnestroom aan je stroomleverancier.
Zonnepanelen samen op grote daken in Leimuiden aanleggen Wil je zonnepanelen, maar op je eigen dak kan het niet? Dan is Zon op Leimuiden iets voor jou! Zon op Leimuiden legt zonnepanelen op grote daken in Leimuiden. Dat doen we samen. We kopen de zonnepanelen samen en delen de opbrengst. Zo helpen we concreet de CO2 uitstoot te verminderen. Ook voordelig voor VeV’s. Zon op Leimuiden is een onderdeel van Leimuiden Duurzaam de lokale coöperatie – dus zonder winstoogmerk – van en voor inwoners van het dorp Leimuiden. Meedoen is goed voor Leimuiden, goed voor je portemonnee en goed voor de wereld. Wie wil dat nou niet? Zo maken we samen stap voor stap Leimuiden energieneutraal.
Zonnepanelen op grote daken van ondernemingen Zonnepanelen worden steeds interessanter voor het bedrijfsleven: in 2018 voegden bedrijven ongeveer 900 megawatt aan nieuwe capaciteit toe. Een financieel steuntje in de rug is echter altijd welkom en de provincie Zuid Holland steunt uw inzet. Van welke subsidies en financiële voordelen kunnen bedrijven gebruik maken in de overstap naar zonne-energie?
Kleine windturbines Ook kan gebruik worden gemaakt van kleine wind-turbines om eigen stroom te gaan produceren. Redelijk nieuw maar als je de plek hebt op het dak of in de tuin, het overwegen waard. Daarnaast een goede ‘aanvulling’ op de eigen zonnepanelen om ook s’avonds en s’nachts eigen stroom te produceren. Er zijn hele kleine windmolentje van 600 W en middelgrote rond 1500 W. Voor op het boerenland is een vergunning te krijgen tot windmolens van max 15 meter.